Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kosten creditcards omlaag in de EU

10-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_creditcard_01.jpg
De kosten voor het gebruik van een creditcard in de Europese Unie gaan omlaag. Het Europees Parlement (EP) stemde dinsdag in met nieuwe regels hiervoor, waarover al een compromis was gesloten met de Europese lidstaten. Zo komt er een wettelijk maximum aan de vergoedingen die banken en creditcardbedrijven kunnen vragen aan winkeliers bij de verwerking van betalingen met een creditcard.
Hoge kosten
Winkeliers worden nu vaak opgezadeld met hoge kosten, doordat de creditcardmaatschappijen een deel van het aankoopbedrag eisen. Dat bedrag wordt nu beperkt tot maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag. Lidstaten mogen er ook voor kiezen om een vast bedrag van maximaal 5 cent per transactie vast te stellen.
Goedkoper
De beperkingen zullen er volgens het Europees Parlement voor zorgen dat het voor consumenten goedkoper wordt om een creditcard te gebruiken. Winkeliers rekenen de hoge kosten voor het creditcardgebruik over het algemeen door in hun prijzen.
De nieuwe regels gelden niet voor geldopname met een creditcard via pinautomaten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!