Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kosten huurauto in een oogopslag duidelijk'

25-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autoverzekering geld auto 930
De prijzen die de grootste vijf autoverhuurbedrijven in Europa rekenen zijn binnenkort in één oogopslag duidelijk voor consumenten. ,,Dankzij onze druk zullen er geen onplezierige verrassingen meer zijn bij het terugbrengen van uw huurauto’’, stelt EU-commissaris Věra Jourová (Consumenten).
Sixt en Enterprise hebben hun beloften van ruim twee jaar geleden voor meer transparantie inmiddels waargemaakt. Avis voldoet vanaf mei volledig aan de wetgeving voor consumentenrechten, Europcar in juni en Hertz over uiterlijk een jaar, meldt het dagelijks bestuur van de EU.

'Alle kosten in online booking'

In de prijsopgave bij een onlinebooking moeten alle kosten zijn verwerkt, inclusief brandstoftoeslagen en extra kosten als de auto op een andere plek wordt teruggebracht. Ook moeten huurders de voorwaarden rond het aantal vrije kilometers, annulering, borg, schade en verzekeringen in hun eigen taal kunnen lezen voordat ze het contract tekenen.
De vijf bedrijven zijn samen goed voor twee op de drie autoverhuren in Europa. De Europese Commissie en de nationale autoriteiten blijven nauwlettend volgen of alle autoverhuurders zich aan de afspraken houden. Zo niet, dan kunnen sancties worden opgelegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!