Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kosten rijklaar maken auto beter zichtbaar'

01-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
autosleutel 930 x 520
Bij de aanschaf van een nieuwe auto zijn de kosten voor het rijklaar maken van een voertuig tegenwoordig beter zichtbaar. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag na eigen onderzoek. Daarmee heeft de autobranche gehoor gegeven aan de eerdere oproep van de toezichthouder.
Dealers opgedragen kosten te vermelden
De ACM kondigde halverwege 2016 aan scherper toe te zullen zien op transparantie van prijzen in de autobranche. Daarbij werden alle importeurs en hun dealers opgedragen hun prijzen inclusief de onvermijdbare kosten te vermelden. Eerder werden deze kosten, onder meer voor transport naar de dealer of kentekenplaten, niet gemeld.
Tot 1.500 euro meer
Onder meer de Consumentenbod en de ANWB trokken daarover bij de ACM aan de bel. Volgens de toezichthouder kon het bedrag dat er bij nieuwe auto’s nog bij kwam oplopen tot wel 1500 euro.
Ook voor occassions
Voor tweedehands auto’s, motoren, caravans en campers geldt volgens de ACM ook dat alle kosten om het voertuig veilig en op naam uit de garage mee te kunnen nemen in de prijs moet zitten. Momenteel wordt over een ,,passende aanpak" voor deze groep nagedacht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!