Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN moet concurrenten toelaten op glasvezel -en kopernetwerk

17-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
kabel internet glasvezel web
KPN moet concurrenten op de telecommarkt voorlopig toegang blijven bieden tot zijn vaste koper- en glasvezelnetwerk. Dat volgt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Beroep afgewezen
Het gaat om het zogeheten marktanalysebesluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) uit december 2015. Daarin oordeelde de toezichthouder al dat het net van KPN de komende jaren open moet blijven. Verschillende partijen, waaronder KPN, hadden daar echter beroep tegen ingesteld. Die beroepen zijn nu afgewezen. Volgens het CBb heeft de ACM de kritiek voldoende kunnen weerleggen.
Nederland heeft eigenlijk maar twee grote netwerken voor consumenten om te internetten, tv-kijken en bellen: het kabelnetwerk van Ziggo en het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. De ACM vindt dat er meer aanbieders moeten zijn en probeert door middel van regels een gezonde concurrentie te waarborgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!