Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kritiek op reisadvies Egypte

09-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egypte-strand_02.jpg
Het CDA in de Tweede Kamer heeft kritiek op het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Egypte. Vliegen naar vakantieoord Sharm-el-Sheikh wordt afgeraden, maar vliegvelden bij toeristenplaatsen als Marsa Alam en Hurghada zijn niet als onveilig bestempeld.
Onveilig
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert zegt in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf dat volgens hem alle landen een negatief reisadvies hebben voor heel Egypte, behalve Nederland. Dat Buitenlandse Zaken een onderscheid maakt tussen de luchthaven van Sharm-el-Sheikh en andere drukke vliegvelden met veel toeristen vindt hij ,,heel raar'', temeer omdat het ministerie juist aanraadt om niet te komen op plekken waar veel buitenlanders zijn.
Van Helvert vindt dat heel Egypte onveilig moet worden verklaard. Hij wijst er ook op dat mensen nu zelf moeten bepalen of ze nog naar bijvoorbeeld Hurghada durven. Gaan ze niet, dan krijgen ze de annuleringskosten waarschijnlijk niet vergoed.
MH17
„Het wordt voor mensen zo een financiële afweging of ze het gevaar opzoeken of niet”, zegt Van Helvert in De Telegraaf. „Hoe kan het zijn dat, na zo veel vragen over MH17, het kabinet dit nog steeds niet op orde heeft? Dat is echt te gek voor woorden.”
VVD'er Han ten Broeke wil als Kamerlid geen reisadviezen herschrijven, maar stelt wel vraagtekens bij het advies van het ministerie. Reizen naar toeristische badplaatsen wordt daarin niet ontraden, maar tegelijk stelt het ministerie dat reizigers plekken met veel buitenlanders moeten vermijden. ,,Verwarrend'', aldus Ten Broeke. ANP

Meer over:

egypte, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!