Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kwart Nederlandse websites gebruikt geen beveiligde verbinding

16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
hacker cybercrime internetoplichting 930
Een kwart van de Nederlandse websites maakt geen gebruik van een veilige verbinding. De sites hebben geen SSL-certificering. Dit is te herkennen aan een groen slotje. Het webadres begint dan met HTTPS.

Miljoen meest bezochte sites

Beveiliger Cybersprint onderzocht 6645 sites met een .nl-adres. Deze sites behoren tot de miljoen meest bezochte sites in Nederland. Bijna 1800 van de onderzochte sites blijken een onveilige verbinding te hebben.

SSL-certificaat

Het SSL-certificaat zegt iets over de verbinding tussen browser en website. Het ontbreken ervan betekent niet direct dat de website malafide is. De onveilige verbinding kan echter wel leiden tot het onderscheppen van persoonlijke gegevens door kwaadwillende. Dit vertelt hoofd informatiebeveiliging van Cybersprint, Cynthia Schouten, tegen nieuwswebsite nu.nl.

Google gaat meldingen geven

Google zal in de nieuwste versie van de veelgebruikte browser Chrome een grote rode melding geven als een site gebruik maakt van een onveilige verbinding. ANP

Meer over:

privacy, https, ssl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!