Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Laat oudere overwaarde huis te gelde maken'

29-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
388 keer bekeken
  •  
930 x 520 vergrijzing ouderen
Gepensioneerde huiseigenaren met overwaarde op hun woning, zouden deze moeten kunnen verzilveren. Met het vrijgemaakte geld kunnen zij aanpassingen doen aan hun woning, zodat ze er langer kunnen blijven wonen. Dat is een wens van de Vereniging Eigen Huis (VEH), zo bevestigt een woordvoerder woensdag berichtgeving in De Telegraaf.

Huis geschikt maken voor langer thuis wonen

,,De overheid wil dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dan moeten mensen ook hun huis daarvoor geschikt maken, bijvoorbeeld door de installatie van een traplift. Of de bouw van een slaap- en badkamer op de begane grond", aldus de zegsman.

Hypotheekverstrekkers huiverig over ophoging

Meer hypotheekverstrekkers zouden deze senioren de kans moeten bieden hun hypotheek op te hogen. In de praktijk zijn ze hiervoor huiverig wegens het relatief lage inkomen van de ouderen. Toch is dat volgens de VEH mogelijk op een ,,verantwoorde en veilige manier". De VEH roept behalve de hypotheekverstrekkers ook 'de politiek' op om zich hiervoor hard te maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!