Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lage rente maakt beleggen populairder'

27-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld kistje kluisje 930x520
De lage spaarrente heeft dit jaar meer particulieren aangezet tot beleggen. Dat stelt onderzoeksbureau Kantar TNS op basis van een dinsdag gepresenteerd onderzoek.
1,21 miljoen huishoudens
Volgens het voormalige TNS NIPO telde Nederland dit jaar 1,21 miljoen beleggende huishoudens. Dat zijn er zo'n 100.000 meer dan vorig jaar. Volgens de onderzoekers is sprake van een trendbreuk, na jaren waarin het aantal beleggende huishoudens min of meer stabiel bleef, op 1,1 miljoen.
Jaren negentig
Ondanks de groei steekt de beleggingsdrift onder particulieren nog schril af bij de beleggershausse van eind jaren negentig. In die tijd waagden zo'n 1,9 miljoen huishoudens zich aan aandelen en/of obligaties.
Verhouding sparen/beleggen
De onderzoekers telden niet alleen meer nieuwe beleggers, ook de verhouding tussen sparen en beleggen verschuift. Nadat sparen jarenlang dominant was, wint beleggen nu terrein. Dat beleggen gebeurt steeds vaker via indextrackers, beleggingsproducten die de samenstelling van een bepaalde index, zoals de AEX, weerspiegelen. ANP

Meer over:

beleggen, sparen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!