Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lage ticketprijzen drukken winst Ryanair

06-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryanair vliegtuig
Ryanair heeft de winst afgelopen kwartaal zien dalen onder invloed van fors lagere ticketprijzen. De Ierse luchtvaartmaatschappij vervoerde 24,9 miljoen passagiers, een zesde meer dan een jaar eerder, maar dat leverde een omzetgroei van slechts 1 procent op.
Prijsvechter
De totale opbrengsten kwamen daarmee uit op 1,35 miljard euro. Daarop werd een nettowinst behaald van 95 miljoen euro, tegen 103 miljoen euro een jaar eerder. De prijsvechter wist de kosten per gevlogen kilometer met 12 procent terug te dringen. De helft van die daling was te danken aan lagere brandstofprijzen.
Prijsdaling
De gemiddelde ticketprijs bedroeg 33 euro, ruim een zesde minder dan een jaar eerder. De prijsdaling werd versterkt door de waardedaling van het Britse pond, dat onder druk staat sinds de Britten in juni besloten de Europese Unie de rug toe te keren. Ryanair verwacht daar voorlopig wel last van te houden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!