Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lanceerstandaards voor vuurpijlen goedgekeurd

05-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk2-930x520
Vuurpijlen kunnen toch met oud en nieuw de lucht in. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft drie lanceerstandaards voor vuurpijlen goedgekeurd. Eind vorige maand waren nog alle door de vuurwerkbranche aangeleverde lanceerstandaards afgekeurd.
Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. Dit jaar is het voor het eerst verplicht om bij de verkoop van vuurpijlen ook lanceerinstallaties mee te leveren. Mogelijk kunnen er binnenkort nog meer veilige lanceerinstallaties aan het lijstje worden toegevoegd, aldus de bewindsvrouw.

Op zoek naar een veilige variant

Twee weken geleden bleken de vijf lanceerstandaards die vuurwerkverkopers meeleveren niet veilig. Volgens de ILT waren sommige niet stabiel genoeg. Bij andere waren er twijfels over gebruik tijdens slechte weersomstandigheden. De verraste leveranciers moesten daarom snel op zoek naar een veilige variant. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!