Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Landelijke proef van inchecken met smartphone start voor de zomer

21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_ovchipkaart
Alle openbaar vervoerbedrijven, Translink, KPN en Vodafone willen nog voor de zomer tienduizenden gebruikers van een simkaart voorzien van een nfc-chip om inchecken met hun smartphone mogelijk te maken. De landelijke test van het SmartOV-systeem zou eigenlijk maanden geleden al gestart zijn. 
Aanmelden proef
De Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven is al gestart met testen, in aanloop naar de landelijke proef. Tientallen reizigers kunnen bij HTM-trams in Den Haag met hun smartphone inchecken. In de komende maanden kunnen overige passagiers zich aanmelden bij KPN en Vodafone om mee te doen aan de test. Of de proef nog breder wordt uitgerold, is volgens NRC afhankelijk van de resultaten.
Tweede poging
Het nieuwe inchecksysteem is al eerder getest in 2015. Destijds lukte het alleen niet om reizen met korting mogelijk te maken via SmartOV. Ook nu blijkt dat reizigers met een abonnement of trajectkaart pas in een later stadium daarvan gebruik kunnen maken.
Alleen Android
Het SmartOV-systeem werkt door een koppeling van simkaart aan een bankrekening en het systeem van de ov-chipkaart, waardoor reizigers kunnen in- en uitchecken via hun smartphone. Een app geeft reishistorie en saldo weer. Voorlopig werkt het inchecken alleen bij Android-toestellen. Volgens Translink start er dit jaar ook nog een proef voor het inchecken met een bankpas.
Bron: Tweakers/NRC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!