Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Leefbaar Rotterdam wil verplichte anticonceptie

17-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anticonceptiepil_03.jpg
Leefbaar Rotterdam wil werk maken van verplichte anticonceptie voor vrouwen die door verslaving, een psychische aandoening of verstandelijke handicap beter geen kinderen kunnen krijgen. Leefbaar-raadslid Ira van Winden roept het gemeentebestuur op om daarvoor te pleiten bij het kabinet, zo schrijft het AD vrijdag. Ze wil nadrukkelijk niet dat de verplichte anticonceptie voor alle vrouwen met deze problemen gaat gelden, maar alleen in gevallen waarbij professionals het erover eens zijn dat een verhoogd risico op verwaarlozing of mishandeling van kinderen op de loer ligt.
Gedwongen abortus
Twee rechters en een kinderarts uit Rotterdam deden onlangs al een oproep om verplichte anticonceptie mogelijk te maken. Voormalig Leefbaar-wethouder Marianne van den Anker ging nog een stap verder en pleitte voor gedwongen abortus maar kreeg toen de wereld over zich heen. In 2012 sprak de Tweede Kamer al over het onderwerp. Toen was er geen meerderheid voor, maar werd de discussie erover wel toegejuicht. Algemeen Dagblad/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!