Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Libra zorgt voor twijfels bij Facebook-partners

02-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
libra calibra facebook 930 520
Enkele financiële partners van Facebook bij het optuigen van de cryptomunt de Libra hebben twijfels over de munt.
De bedrijven heroverwegen hun betrokkenheid vanwege overheidskritiek op het Libra-project, meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Al eerder schreef Kassa over de privacyzorgen die bestaan over de Libra .

Bezwaren tegen de Libra

Facebook kondigde in juni aan met een soort cryptomunt te willen komen om Facebook-gebruikers een alternatieve betaaldienst te bieden. Toezichthouders vrezen dat de munt concurrentieverstorend zal werken op echte valuta's. Ook zijn er privacy-bezwaren en bezwaren wegens eventueel gebruik voor witwassen of financiering van terrorisme.

Partners weigeren publiekelijk steun te betuigen

De partners van Libra, die meewerken aan het optuigen en onderhouden van het betalingsnetwerk achter de Libra, vrezen in het vizier te komen van toezichthouders. Om die reden weigeren ze vooralsnog een verzoek van Facebook publiekelijk het project te steunen, zo weet de krant.

Het financiële systeem veranderen

Facebook onthulde Libra als een potentiële manier om het hele financiële systeem te veranderen. Zo kan er geld mee worden verstuurd zonder tussenkomst van banken, ook naar andere landen. In China deed internetreus Tencent eerder al iets min of meer vergelijkbaars door betalingen toe te voegen aan zijn populaire chatapp WeChat. Onder meer Visa en Mastercard zouden bij Libra aan boord zijn gesprongen uit vrees de boot te missen.

Zuckenburg gaat in op kritiek

Mark Zuckerberg ging onlangs tegenover medewerkers uitgebreid in op kritiek over Libra, bleek uit recent uitgelekte opnames van zijn toespraak. Zo suggereerde hij er met toezichthouders wel uit te kunnen komen. Hij zei verder ook zich hevig te zullen verzetten tegen plannen van de Amerikaanse presidentskandidaat Elizabeth Warren om grote techbedrijven op te splitsen, mocht zij worden gekozen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!