Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

LMIO waarschuwt voor malafide websites

07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
malafide websites 7nov2018
Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie waarschuwt voor verschillende websites, die naar alle waarschijnlijkheid met kwade bedoelingen online is gezet.
Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites. 

Controle

De websites bieden kleding en schoenen te koop aan worden voor extreem lage en onlogische prijzen De websites zijn opgebouwd middels de Google translate functie, dat is te zien aan de Huis knop i.p.v. de Home knop. Er zijn geen bedrijfsgegevens te achterhalen op de websites. 
Het is enkel mogelijk om via een Contactformulier in contact te komen met de verkoper achter de website. De URL van de website doet vermoeden dat je met een ander product te maken zou hebben, als dat er daadwerkelijk nu wordt aangeboden.

Websites

Het LMIO heeft meldingen ontvangen over de onderstaande websites:
www.theurbanfamily.nl
www.savotv.nl
www.bedenbadje.nl
www.hfchaarlemleeft.nl

Politie

De websites staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl . Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.
Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!