Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Loonsverhoging voor supermarktmedewerkers

26-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt
Supermarktmedewerkers krijgen in twee jaar tijd een loonsverhoging van 3,5 procent. Dat is de uitkomst van een nieuwe cao waarover vakbonden en werkgevers overeenstemming hebben bereikt, zo is donderdag bekendgemaakt door CNV Vakmensen.

Onderhandelingen

Het resultaat is bereikt na vele maanden onderhandelingen. Gesprekken over een nieuwe cao voor de ongeveer 300.000 werknemers begonnen al voor de zomer.

CNV kritisch

CNV Vakmensen vindt de loonsverhoging niet hoog, maar is blij met enkele afspraken binnen de nieuwe cao. Zo gaan supermarktmedewerkers over een groter deel van hun inkomen pensioen opbouwen en wordt een zogenoemde leerrekening geïntroduceerd. Dit persoonlijke budget van 175 euro per jaar kunnen medewerker naar eigen keuze besteden, bijvoorbeeld voor een opleiding of als spaarpot. De leerrekening is bestemd voor supermarktmedewerkers die meer dan twaalf uur in dienst zijn.
Volgens CNV Vakmensen zijn er ook afspraken gemaakt die medewerkers met een flexcontract meer zekerheid bieden. Zo komt een zogenoemde tussenbaan in de plaats van ,,onzekere flexcontracten in de sector", aldus de bond. Ook komt er een proef waarbij medewerkers meer zeggenschap krijgen in het invullen van hun werktijden, het zogenoemde 'zelfroosteren'.
,,Dit is het begin van echte vernieuwing van de cao in de detailhandel", aldus bestuurder Wessel Breunesse van CNV Vakmensen.

Looptijd

De voorgestelde cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2017 en heeft een looptijd van twee jaar. De komende tijd wordt het onderhandelingsresultaat voorgelegd aan de leden van CNV Vakmensen, aldus de bond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!