Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maatregelen Nationaal Preventieakkoord gaan niet ver genoeg

04-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Boodschappen, supermarkt 930x520
De voedselindustrie en de supermarkten hebben te veel invloed op het plan van staatssecretaris Paul Blokhuis om Nederland via het zogeheten Preventieakkoord gezonder te maken. Willem Lageweg van de Transitiecoalitie Voedsel heeft sterk de indruk dat het ministerie de oren laat hangen naar de voedselindustrie, schrijft Trouw.
Zo is in augustus al uitgelekt dat er geen belasting komt op suiker. Groenten en fruit worden niet goedkoper. Ook andere maatregelen gaan niet ver genoeg, waarschuwen 150 organisaties uit het bedrijfsleven, land- en tuinbouw, zorg, wetenschap en onderwijs, die samenwerken in Lagewegs voedselcoalitie.

Overgewicht en overmatig alcoholgebruik tegengaan

Via koepelorganisaties beslist de voedselindustrie mee over de inhoud van het akkoord dat onder meer overgewicht en overmatig alcoholgebruik moet tegengaan. Op die manier wil Blokhuis voorkomen dat mensen ziek worden. Wat er precies in staat, maakt de staatssecretaris waarschijnlijk later deze maand bekend. Afgaand op de gelekte documenten zijn de maatregelen te slap, zegt Lageweg.

Aanscherpen

In een brief roepen de 150 organisaties van de coalitie Blokhuis op het preventieakkoord aan te scherpen.
Bron: ANP/ Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!