Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Makelaars dringen opnieuw aan op meer huizen

18-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis koop huur woning hypotheek 930
In Nederland moeten snel meer woningen bijgebouwd worden. Daarop hamert de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) Ger Jaarsma nogmaals in een column op de website van de makelaarsorganisatie.
"We zien al een paar jaar dat de woningmarkt aan het vastlopen is als gevolg van de achterblijvende nieuwbouwopgave. Er is nog amper aanbod en dat drijft de huizenprijzen op tot ongekende hoogten, met name in de stedelijke gebieden.''

Situatie langzamerhand onhoudbaar

Volgens Jaarsma wordt de situatie langzamerhand onhoudbaar. Dat zou niet alleen gelden voor koopwoningen, maar ook voor de huursector. ,,De overheid heeft hier echt een taak om te zorgen dat veel mensen niet buiten de boot gaan vallen'', aldus de NVM-voorzitter.

Eerder alarm

De branche stelde in oktober al dat de huizenmarkt in Nederland zodanig is ontspoord dat alleen een nationaal woningbouwplan de zaak nog op de rails kan krijgen. Inmiddels zijn er ook steeds meer beleggers, expats en zelfs werkgevers actief op de markt, waardoor de huizenprijzen alsmaar verder oplopen. De makelaars merken dat multinationals soms een hele voorraad woningen kopen om huisvesting voor nieuw personeel veilig te stellen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!