Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Massale roep om sluiting 'horrorslachthuis'

27-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
varkensstal slacht vee
Een petitie om het 'horrorslachthuis' in het Belgische Tielt definitief te sluiten heeft binnen een week 130.000 Nederlandse en Belgische handtekeningen opgeleverd, maakte Animal Rights maandag bekend.
Stilgelegd
De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet de activiteiten bij het omstreden varkensslachthuis vorige week stilleggen. Dat gebeurde na schokkende onthullingen van Animal Rights donderdag. Medewerkers van de slachterij (onderdeel van de Debra-Group) schoppen en slaan de varkens en trekken ze mee aan hun oren om ze richting de slachtbank te krijgen. Ook snijden ze de oormerken weg bij de levende dieren, om zo te verbergen dat de varkens uit het buitenland komen.
Slagers in Nederland
Het vlees van de mishandelde varkens werd ook verkocht aan (keur)slagers in Nederland. De omvang van het vleesschandaal in ons land is echter nog onbekend. De petitie wordt binnenkort aangeboden aan Weyts. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!