Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Mediaspelers die films en series streamen illegaal'

14-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 Dit is TV
Een verkoopverbod dreigt in Nederland voor mediaspelers, waarmee gratis films en series worden gestreamd.
Advies tegen streaming
Stichting Brein, een organisatie die opkomt voor auteursrechten, spande in 2014 een zaak aan tegen Jack W. Hij biedt via 'Filmspeler' mediaspelers waarmee consumenten thuis zonder ervoor te betalen series en films kunnen kijken. De advocaat-generaal (AG) van het Europese Hof van Justitie heeft een advies gegeven aan de Nederlandse rechters in de zaak. Over drie maanden zullen zij een definitief besluiten nemen. Ondanks het vrijblijvende karakter van de uitspraak van de advocaat-generaal, nemen rechters in Nederland het advies vaak over.
Illegale series en films
Het gratis beschikbaar stellen van series en films, zoals via Popcorn Time, is al langer verboden. Het was nog wel legaal om als bedrijf mediaspelers -en boxen aan de man te brengen zodat klanten deze illegale films thuis konden bekijken.
DIT is TV
Kassa besteedde onlangs aandacht aan DIT is TV, een bedrijf dat ook mediaboxen aan de man brengt. Consumenten kregen hun streamingskastje te laat of helemaal niet. Ook kregen zij hun geld niet terug na het kastje geretourneerd te hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!