Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Medische oorzaak moet niet overal bij gezocht worden

04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen 930x520
Met drukke kinderen hoef je niet altijd naar de dokter. Als deze kinderen thuis en op school meer ruimte krijgen voor gedrag dat bij hun leeftijd kan horen, krijgen waarschijnlijk veel minder kinderen ten onrechte medicijnen voorgeschreven. Dat zegt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).
Te vaak medische bril
Volgens de RVS wordt er ook te vaak alleen met een medische bril gekeken naar bijvoorbeeld gebreken die horen bij het ouder worden of een kinderwens die maar niet uitkomt. De oorzaak ervan kan dieper liggen, bijvoorbeeld in hoge maatschappelijke verwachtingen, aldus de RVS. Die vindt dat er meer moet worden geïnvesteerd in realistische verwachtingen: een zorgeloze jeugd, snelle carrière, blijmoedig ouderschap en gezond oud worden is niet voor iedereen weggelegd.
Voorkomen in samenleving
"We moeten het meer hebben over de rol van leraren, werkgevers en maatschappelijk werkers. Zij zijn bij uitstek de mensen die kunnen voorkomen dat mensen te snel of onnodig in het medische circuit terechtkomen", stelt de raad in het advies 'Recept voor maatschappelijk probleem' dat dinsdag wordt overhandigd aan demissionair minister Jet Bussemaker (Onderwijs). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!