Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer aanmeldingen voor hbo opleidingen

11-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studente930x520
Het aantal aankomend studenten dat zich heeft aangemeld voor een hbo-opleiding het komende collegejaar is gestegen tot ruim 134.200. Dat zijn er ruim 3 procent meer vergeleken met vorig jaar, blijkt uit voorlopige cijfers van koepelorganisatie Vereniging Hogescholen.
Opvallend is de stijging van ruim 10 procent voor de lerarenopleiding basisonderwijs pabo. Met de andere lerarenopleidingen gaat het echter minder goed. Het totale aantal aanmeldingen voor een studie onderwijs groeide met slechts 1,1 procent tot ruim 15.800. Bij de tweedegraads lerarenopleidingen daalde het aantal aanmeldingen met 6,5 procent.

Economie populair

Economische hbo-studies zijn verreweg het populairst. Het aantal voorinschrijvingen nam met bijna 5 procent toe tot meer dan 48.300. Landbouw en natuurlijke omgeving (min 5 procent) is de enige richting met een daling. De cijfers hebben betrekking op inschrijvingen voor associate degree, hbo-bachelor en masteropleidingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!