Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer afspraken voor energiebesparing

23-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektriciteit energie 930 x 520
De overheid en bedrijven in de energiesector hebben afspraken gemaakt om het energieverbruik van huishoudens en kleine bedrijven terug te dringen. Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt.
Petajoule
De afspraken volgen op het Energieakkoord uit 2013. Een van de doelstellingen daarvan is om in 2020 100 petajoule minder energie in Nederland te verbruiken. Energieleveranciers, netbeheerders en andere bedrijven gaan energiebesparingen bij burgers en kleine bedrijven stimuleren. Er wordt onder meer 160 miljoen euro beschikbaar gesteld om de aanschaf van onder meer warmtepompen en zonneboilers te subsidiëren.
Slimme termostaat
Ook technieken die klanten extra inzicht verschaffen in hun energieverbruik, zoals slimme thermostaten, zullen door de overheid worden ondersteund. Het Energieonderzoek Centrum Nederland heeft voorgerekend dat de maatregelen een besparing van 10 petajoule in 2020 kunnen opleveren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!