Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer geld beschikbaar om woonwijken aardgas vrij te maken

01-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas 930x520
Het kabinet stelt dit jaar 120 miljoen euro subsidie beschikbaar om woonwijken van het aardgas af te helpen. Dat is meer dan de 85 miljoen euro die daar eerder voor was uitgetrokken. Mede gezien het grote aantal aanvragen heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) besloten om budget voor 2019 naar voren te halen.
Door dat extra geld kunnen 27 gemeenten in plaats van de eerder gemelde twintig al dit jaar aan de slag met verduurzamingsprojecten. De bedragen die de uitgekozen gemeenten ontvangen, lopen uiteen ,,van een paar ton op Vlieland tot 7 miljoen in Purmerend'', aldus een woordvoerder van het ministerie.

Nieuwbouw aardgas vrij

In het regeerakkoord staat dat tegen het einde van de kabinetsperiode 30.000 tot 50.000 bestaande woningen per jaar aardgasvrij moeten worden gemaakt. Voor nieuwe woningen wordt aardgasvrij de norm, tenzij dat tot grote vertragingen van nieuwbouwprojecten leidt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!