Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Meer medische adviseurs CBR voor kortere wachttijden

Meer medische adviseurs CBR voor kortere wachttijden

Om te voorkomen dat burgers erg lang op hun rijbewijs moeten wachten gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een tandje hoger schakelen. Het CBR wil zo snel mogelijk voldoende medisch adviseurs in huis hebben die kunnen beslissen of burgers medisch gezien nog geschikt zijn om auto te rijden.

CBR in actie op aandrang minister

Op aandringen van minister Cora van Nieuwenhuizen zegt het CBR ervoor te zorgen dat op korte termijn het aantal experts kan worden uitgebreid, dat er efficiënter zal worden gewerkt en dat ook op de lange termijn alles in orde is. De problemen die burgers ondervinden bij het CBR komen vooral omdat het niet lukt om tijdig gezondheidsverklaringen te beoordelen.

Minister ziet toe op naleving voornemens

Minister Van Nieuwenhuizen kondigt aan alles scherp in de gaten te houden en erop toe te zien dat de voorgestelde maatregelen door het CBR worden uitgevoerd. Eerder riep de bewindsvrouw de instelling al op orde op zaken te stellen. Het CBR krijgt steeds meer schadeclaims van ouderen die al vele maanden zitten te wachten omdat hun rijbewijs niet wordt verlengd. Ondertussen moeten veel wachtenden extra kosten maken voor hun vervoer. ANP

Kijk Kassa → Maanden wachten op gezondheidsverklaring CBR