Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer Nederlanders kampen met griep

27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep ziek verkouden 930 520
Het aantal Nederlanders met griepachtige verschijnselen is weer toegenomen. De griepgolf in ons land duurt nu al elf weken, twee weken langer dan gemiddeld. Volgens gezondheidsinstituut Nivel gingen afgelopen week 155 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. De week daarvoor waren het er 140.

Epidemie

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Gemiddeld duurt een griepepidemie zo'n negen weken, maar vorig jaar hield de griepgolf vijftien weken aan.

Jonge kinderen en ouderen

Huisartsen zien vooral heel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Nederlandse ziekenhuizen liggen al weken overvol met grieppatiënten. De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen waarschuwde onlangs dat er een opnamestop op de SEH's dreigt hierdoor.
Gezondheidsinstituut Nivel baseert zich op cijfers van 42 huisartsenpraktijken door het land. De totale omvang van de epidemie is niet bekend, doordat lang niet iedereen zich met griep bij de dokter meldt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!