Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer nieuwe personenauto's geregistreerd

02-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autosleutel 930 x 520
Vorig jaar zijn er in Nederland 443.812 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is 7,1 procent meer dan een jaar eerder, zo komt naar voren uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. De groei is in lijn met de eerder uitgesproken prognoses van deze brancheorganisaties.
Voor dit jaar wordt een nagenoeg gelijk verkoopniveau gezien. Afgelopen jaar was Volkswagen het populairste merk, gevolgd door Opel, Peugeot en Kia. Het meest geregistreerde model was de Volkswagen Polo, gevolgd door de Renault Clio, Kia Picanto, Ford Fiesta en de Opel Karl.

Toename geregistreerde auto's

In december werden er iets meer dan 20.000 nieuwe auto's geregistreerd. Dat is flink meer dan een jaar eerder. Vooral de elektrische auto’s in het hogere segment, zoals de Jaguar I-Pace en Tesla’s Model S en X, waren in trek. Dat was in aanloop naar de nieuwe regels voor fiscale bijtelling, die per 1 januari wijzigden. ANP

Meer over:

bovag, personenauto, auto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!