Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer politie nodig voor inzet jaarwisseling

05-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie busje 930x520
Er zijn te weinig politiemensen beschikbaar aan het einde van het jaar. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp zegt tegen RTL Nieuws dat er meer agenten nodig zijn tijdens de jaarwisseling, maar dat die er op dat moment niet zijn.
Op na gebeurtenissen
,,Als je in de loop van het jaar ziet dat we te maken hebben met enorme migratiestromen, met terreurdreiging en allerlei evenementen waar veel capaciteit van de politie heen gaat, dan moet je niet raar opkijken dat het tegen het eind van het jaar op is", aldus Van der Kamp.
Extra uren
Uit een enquête van politievakbond ACP, ingevuld door 1700 agenten, blijkt dat velen al zóveel extra uren hebben gewerkt, dat ze met oud en nieuw niet meer kunnen worden ingezet. ,,De bezetting was totaal uitgekleed'', is één van de reacties.
Politiek
Volgens Van de Kamp moeten in de politiek keuzes gemaakt worden om dat capaciteitsprobleem op te lossen. Gebeurt dat niet, dan moet de politie zelf keuzes gaan maken, stelt hij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!