Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meeste en beste supermarktaanbiedingen bij Albert Heijn

23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 ANP_supermarkt
Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen per week en biedt de hoogste korting. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
De supermarkt die met de normale prijzen aan de dure kant is, scoort juist met zijn aanbiedingen als beste. Zowel voor de A-merken, huismerken als verse producten heeft Albert Heijn de meeste aanbiedingen per week. Ook is de gemiddeld 34% korting die consumenten daarmee krijgen, de hoogste van alle 9 onderzochte supermarktketens.

1.150 aanbiedingen

Gemiddeld heeft Albert Heijn elke week zo’n 1.150 van de 30.000 artikelen uit het assortiment in de aanbieding. Dat kan per filiaal verschillen, maar ze staan allemaal online. Hoogvliet en Jumbo delen de tweede plaats met 600 aanbiedingen die minimaal één week in de aanbieding zijn. Boni, Deka en Dirk hebben de minste aanbiedingen: ongeveer 300. Jumbo biedt bij alle producten de laagste korting, variërend van 22 tot 25%.

Honderden euro’s besparen

Door alleen aanbiedingen te kopen, kunnen consumenten gemiddeld 31% besparen op hun supermarktaankopen. Gemiddeld wordt er per huishouden ruim €90 per week in supermarkten uitgegeven, dus dit kan jaarlijks ruim €1.400 besparing opleveren. Ook als consumenten alleen de dure en lang houdbare producten zoals wasmiddelen, vaatwastabletten en luiers in de aanbieding kopen, scheelt dat al snel honderden euro’s per jaar.
Bron: de Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!