Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meeste ouders bekend met uitgaven kind

27-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_kind met geld_930x520
Nederlandse ouders zijn over het algemeen goed op de hoogte van de uitgaven die hun kinderen doen. Volgens onderzoek van Wijzer in geldzaken onder 1100 jongeren checkt krap acht op de tien ouders regelmatig de bankrekening van hun kind.
Veel vrijheid
Jongeren in Nederland genieten over het algemeen ook veel vrijheid als het om uitgaven gaat. Driekwart van de jongeren mag zelf bepalen waar hun eigen geld aan wordt gespendeerd. Verder overleggen negen op de tien jongeren bij uitgaven van meer dan 50 euro altijd eerst met hun ouders.
Onderzoek
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat acht op de tien jongeren een betaalrekening hebben. Driekwart van de ondervraagden heeft een spaarrekening. Naarmate jongeren ouder worden neemt dat percentage toe. Van de kinderen van elf en twaalf jaar heeft 64 procent een betaalrekening. Bij de jongeren van vijftien en zestien jaar is dit 95 procent.
De Week van het geld
De uitkomsten van het onderzoek zijn maandag gepubliceerd op de eerste dag van de Week van het geld die van 27 tot 31 maart duurt. Doel van deze themaweek is om jongeren beter te leren omgaan met geld. Door dat op jonge leeftijd te leren zouden ze op latere leeftijd financieel beter zelfredzaam zijn.
Initiatief
Het onderzoek is een initiatief van Wijzer in geldzaken, onderdeel van het ministerie van Financiën. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!