Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt kuikenmisbruik in het leven geroepen

02-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kuikens-bioindustrie.jpg
Comité Dierenhulp heeft een zogenoemd Landelijk meldpunt kuikentjesmisbruik ingesteld. Mensen kunnen op www.meldpuntkuikentjesmisbruik.nl melden als ze zien dat levende kuikens worden gehouden voor versiering of vermaak.
Volgens de organisatie staan er broedmachines bij onder meer scholen, verzorgingshuizen en kinderboerderijen. ,,Kuikens zijn geen speelgoed, paasdecoratiemateriaal, vermaakartikelen of educatiemateriaal. Zij zitten er helemaal niet op te wachten de hele tijd opgepakt en geknuffeld te worden'', stelt de organisatie. Na gebruik worden de kuikens vervolgens veelal weggedaan of gedood, aldus een woordvoerster.

Steun

De organisatie stelt bovendien dat kuikentjes, net als vrijwel ieder ander dier, behoefte hebben aan een moeder. "Vanuit het ei communiceert het kuiken al met de moeder. Die moeder wordt hun nu bewust onthouden en dat allemaal ter vermaak."
Het initiatief wordt onder meer gesteund door Stichting Rechten voor al wat leeft, Red een Legkip en Stichting Dierennood. Ook Caring Vets, een groep van 130 dierenartsen, steunt de actie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!