Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mensen mogen zelf modem kiezen

13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Modem
Als het aan het kabinet ligt, mogen mensen en bedrijven straks zelf kiezen welke modems, routers en tv-decoders ze in hun huis of kantoor willen plaatsen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) is dat van plan. In de loop van volgend jaar wil ze de knoop doorhakken.

Opheldering

Het kabinet had eind 2016 al besloten dat mensen zelf eindapparaten mogen aansluiten op een thuisnetwerk, maar het was nog niet duidelijk of modems, routers en decoders daar onder vielen. Dat wil Keijzer nu ophelderen. Mensen mogen zelf bepalen wat ze thuis installeren ,,net zoals dat je zelf kunt kiezen welke mobiele telefoon of welk merk televisie je koopt'', aldus de staatssecretaris woensdag.

Verplichting providers

Providers zijn verplicht om mensen uit te leggen hoe ze die apparaten moeten aansluiten op het netwerk. De meeste providers bieden hun klanten eigen modems en routers aan bij een abonnement. Dat blijft ook gewoon mogelijk.

Meer over:

modem, providers, kabinet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!