Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft verhelpt ernstig lek in Word na aanvallen met bankmalware

12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 microsoft
Microsoft heeft een groot lek in Word gedicht, nadat hackers hier misbruik van maakten om bankmalware te verspreiden. In alle versies van Word kon het lek worden misbruikt door de hackers om een kwaadaardig Word-bestand te maken dat ongemerkt schadelijke software installeerde via een internettoegang.
Reeds bekende malwareHet lek zou al sinds januari toegang zijn voor de aanvallen van in ieder geval de bankmalware Dridex. Die software steelt wachtwoorden voor internetbankieromgevingen van je computer. Deze vorm van malware is al sinds 2015 actief op verschillende manieren verspreid. Computerbeveiligingsbedrijf McAfee maakte het lek eind vorige week openbaar. Andere beveiligingsbedrijven verspreidden daarop meer details over het lek bij Microsoft Word.
Microsoft heeft dinsdag een update uitgebracht die het probleem verhelpt. Gebruikers van Microsoft Word wordt geadviseerd deze zo snel mogelijk te installeren, mocht dit niet automatisch zijn ingesteld.
Bron: Nu.nl/Tweakers/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!