Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Miljardenschade door stakingen luchtvaart'

28-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig passagiers incheck 930 x 520
Stakingen door luchtverkeersleiders hebben sinds 2010 een nadelig effect van zo'n 9,5 miljard euro gehad op de economie van de Europese Unie. Dat meldde de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen A4E (Airlines for Europe) dinsdag na onderzoek door adviesbureau PwC.
Tussen 2010 en 2015 werd het vliegverkeer in Europa 167 keer getroffen door een staking van luchtverkeersleiders. Dat komt neer op één verstoring per dertien dagen. De Fransen maken het veruit het bontst, gevolgd door de Grieken, Italianen en Portugezen. Door al die stakingen konden in totaal 30.000 vluchten niet doorgaan. Meer dan 2 miljoen reizigers werden daarvan de dupe.
Toeristen gaven daardoor naar schatting 5,6 miljard euro minder uit in Europa. Het verlies aan productiviteit door langere vlieg- en wachttijden kostte volgens de onderzoekers zo'n 3,3 miljard euro. Luchtvaartmaatschappijen liepen ruim een half miljard euro aan omzet mis. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!