Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder boetes voor studenten die ov-chipkaart te laat beëindigen

10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart
In de eerste periode van 2018 werd voor 13,2 miljoen euro aan boetes opgelegd aan studenten die te laat hun ov-chipkaart beëindigen. Dat bedrag is in dezelfde periode van dit jaar gedaald tot 4,1 miljoen euro.
Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Eind 2017 kondigde OCW aan maatregelen te nemen om de boetes tegen te gaan. Volgens het ministerie hebben deze maatregelen tot de daling geleid.

'Geen boete meer krijgen'

"Aan het einde van de studietijd komt er veel op studenten af. Daardoor schoot het op tijd stopzetten van het reisproduct op de ov-kaart er geregeld bij in, of hadden zij simpelweg niet op hun netvlies wanneer precies zij dat moesten doen. Samen met DUO en de vervoerders konden we maatregelen doorvoeren waardoor we ervoor zorgen dat minder studenten een boete in de bus krijgen. De belangrijkste maatregel is dat studenten geen boete meer krijgen als ze niet met hun reisproduct blijven reizen," zegt Minister Van Engelshoven. 

Maatregelen

Er zijn  verschillende manieren waarop het terugdringen van de boetes is bereikt. Er zijn filmpjes gemaakt met uitleg en er is aandacht voor gekomen op sociale media. Ook zijn er mails en brieven gestuurd naar studenten  om ze te waarschuwen dat ze hun studenten-ov op tijd bij een ophaalautomaat moeten stopzetten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!