Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder CO2-uitstoot door zonnige jaarstart

14-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon 930
Nederland heeft in het eerste kwartaal minder CO2 uitgestoten dan een jaar eerder. Die daling is te danken aan de relatief zonnige eerste maanden van het jaar. Zonder dat weer-effect zou de uitstoot van het broeikasgas zijn gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
De CO2-uitstoot in de eerste drie maanden van het jaar lag 0,8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Huishoudens en dienstverlenende bedrijven hoefden door de hogere temperaturen minder gas te verstoken, waardoor hun uitstoot afnam.

Stijging

Gecorrigeerd voor weersinvloeden steeg de CO2-uitstoot met 1,6 procent. Zo steeg de uitstoot 0,7 procent bij energiebedrijven, afvalbeheerders en waterbedrijven. Deze bedrijfstakken zijn goed voor bijna 29 procent van de totale uitstoot. Ook nam de vervuiling door transportbedrijven toe, onder andere in de luchtvaart en de binnenvaart. De CO2-uitstoot door de industrie en landbouw bleef in het eerste kwartaal gelijk aan een jaar eerder. ANP

Meer over:

co2, zonnig
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!