Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister Bruins eist uitleg bij peperdure medicijnen

27-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen 930x520
Fabrikanten van peperdure medicijnen dreigen door minister Bruno Bruins (Medische Zorg) in de publicitaire schijnwerpers te worden gezet, als zij niet kunnen uitleggen waarom zij zo'n hoge prijs vragen voor hun geneesmiddelen. De minister kondigt dat aan in een open brief in De Volkskrant.
"Wat mij vooral dwarszit, is dat we niet mogen weten waaróm we zo veel moeten betalen. We krijgen simpelweg geen uitleg, geen inzicht in de prijsopbouw", schrijft Bruins. "Ik vind dat onaanvaardbaar."
Bruins praat de komende weken met een farmaceut, waarvan de naam nog niet bekend is, die de prijs van een geneesmiddel onlangs fors verhoogde. De farmaceut zal daar tekst en uitleg over moeten geven. "Is er geen goed verhaal, dan ga ik me beraden op vervolgstappen. Eén daarvan is het zoeken van publiciteit."
De minister vindt dat farmaceuten meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor een betaalbare gezondheidszorg. Bruins verwijst naar andere partijen, zoals zorgverleners, bestuurders en patiënten, die volgens hem wel hun steentje bijdragen. De minister noemt het "zuur" dat de geneesmiddelenindustrie het dan laat afweten.
Bron: Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!