Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister Bruins: maker peperduur medicijn blijft in gebreke

19-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijn middel medicijnen pillen 930
Fabrikant Leadiant geeft nog geen openheid van zaken over een duur medicijn, stelt minister Bruno Bruins (Medische Zorg). De maker van een middel tegen de zeldzame stofwisselingsziekte CTX wil de minister 'in vertrouwen' uitleggen waarom het zo duur is, maar daar voelt Bruins niks voor. Hij eist dat het bedrijf transparant is over de prijs.
De minister zegde Leadiant onlangs de wacht aan , omdat het bedrijf de prijs voor het medicijn CDCA heeft verveelvoudigd tot ruim anderhalve ton per jaar. Hij wil dat de fabrikant de prijs fors laat zakken, of duidelijk maakt waarom de prijsverhoging nodig was. De minister is in gesprek met Leadiant, maar "betwijfelt of we daadwerkelijk tot meer inzicht gaan komen" in de prijs "als men zich zo blijft opstellen".

'Bod aan zorgverzekeraars'

Leadiant zegt ook de zorgverzekeraars een flinke korting te hebben aangeboden, maar die zouden daar geen boodschap aan hebben. De zorgverzekeraars stellen dat van een serieus aanbod geen sprake is geweest. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!