Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minister: zoekgeraakt rijbewijs melden kan digitaal

17-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Ben je je rijbewijs kwijtgeraakt, of is deze gestolen? Voortaan hoef je dan niet meer langs bij de gemeente. Het wordt mogelijk gemaakt om direct online melding te maken bij de verkeersdienst RDW. Het rijbewijs wordt dan meteen ongeldig.

Minister: Van belang voor burger

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) werkt aan een wetswijziging die een en ander mogelijk maakt. "Voor de burger is het van groot belang dat in geval van vermissing of diefstal zijn rijbewijs zo snel mogelijk ongeldig wordt", stelt de minister. Met de online optie voor burgers kan fraude en misbruik worden voorkomen.

Aankloppen bij gemeente

Formeel moet iemand bij vermissing van het rijbewijs aangifte doen bij de politie, maar in de praktijk is deze taak steeds meer bij gemeenten komen te liggen. Pas als iemand een nieuw rijbewijs aanvraagt, komt het oude te vervallen. Dat kan identiteitsfraude in de hand werken, aldus Van Nieuwenhuizen. ANP

Meer over:

rijbewijs, rdw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!