Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mobiele netwerken T-Mobile, KPN en Vodafone 'van wereldklasse'

02-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobiel-930x520
De mobiele netwerken in Nederland zijn van wereldklasse, blijkt uit Duits onderzoek. De allerbeste dekking heeft T-Mobile, gevolgd door KPN en Vodafone.
Voor de test hebben de Duitse onderzoekers in februari en maart van dit jaar kriskras door ons land het mobiele bereik getest, te voet, vanuit de auto en in de trein. Hiervoor werd een Samsung Galaxy S9 smartphone gebruikt. T-Mobile behaalde de hoogste score ooit wereldwijd en werd uitgeroepen tot de duidelijke winnaar. Maar ook KPN en Vodafone krijgen het predikaat 'outstanding'.

Bereik in trein iets minder goed

Tijdens de proef werd in ruim 95 procent van de gevallen een succesvolle verbinding tot stand gebracht. Puntje van kritiek is het bereik in treinen. T-Mobile levert in 91 procent van de gevallen een dataverbinding, KPN in 87 procent van de gevallen en bij Vodafone in 85 procent van de gevallen.
Het Duitse magazine connect en het Duitse communicatieonderzoeksbureau P3 hebben hun bevindingen in dit rapport samengevat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!