Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk uitstel nieuwe regeling zonnepanelen

06-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_zonnepanelen
Huishoudens en kleine bedrijven die zelf met zonnepanelen duurzame energie opwekken, kunnen mogelijk een jaar langer profiteren van de huidige subsidieregeling. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) kondigde eerder aan dat er in 2020 een nieuwe, versoberde regeling komt. Maar hij betwijfelt of die op tijd klaar is.
De huidige regeling maakt het mogelijk investeringen in zonnepanelen in zeven jaar terug te verdienen. Maar omdat zonnepanelen goedkoper worden, neemt die terugverdientijd bij ongewijzigd beleid de komende jaren sterk af, terwijl de uitgaven aan subsidies juist verder oplopen. Dat geld denkt het kabinet beter te kunnen besteden.

Meer tijd

,,Het moet niet minder aantrekkelijk worden om ook zelf kleinschalig te investeren in zon'', zei Wiebes woensdag in de Tweede Kamer. ,,Maar het is ook niet nodig om het aantrekkelijker te maken.'' Het optuigen van een nieuwe regeling kost meer tijd dan voorzien. ,,Ik begin er wel een beetje een hard hoofd in te krijgen of 2020 haalbaar is'', aldus de minister. Als het niet lukt, blijft de huidige regeling een jaar langer bestaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!