Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk wel helmplicht snorfietser Amsterdam

16-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_scooter_02.jpg
Amsterdam kan snorfietsers in de stad mogelijk zelf gaan verplichten een helm te dragen. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur gaat daarover overleggen met de Amsterdamse verkeerswethouder Eric Wiebes, zei de bewindsvrouw woensdag in een overleg in de Tweede Kamer.
Minder last
Amsterdam wil een helmplicht invoeren zodat snorfietsers op de gewone weg kunnen rijden. Daardoor zouden fietsers minder last hebben van de snorscooters. Zonder een helm op is het volgens Wiebes echter te gevaarlijk voor snorfietsers, die hooguit 25 kilometer per uur mogen rijden, om zich tussen het snellere autoverkeer te begeven.
Juridisch onmogelijk
Schultz voelt er niets voor een landelijke helmplicht voor snorfietsers in te voeren. Een experiment met zo'n plicht in Amsterdam is volgens haar juridisch onmogelijk. Maar de wet kan worden aangepast om een proef of plicht in een gemeente wel mogelijk te maken, aldus de minister.
Volle fietspaden
Volgens haar is in Amsterdam ook sprake van een breder probleem door de soms volle en smalle fietspaden in de stad en bijvoorbeeld de vele fietsers, scooters, brommers en auto's die door rood rijden. De minister wil in overleg met Amsterdam kijken wat de beste oplossing is om het verkeer in de stad veiliger te maken. Een lokale helmplicht voor snorfietsers zou dan een van de opties kunnen zijn, maar Schultz wil samen met Wiebes kijken of de problemen breder kunnen worden aangepakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!