Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Montèl laat klant zitten met een te kleine bank

Montèl laat klant zitten met een te kleine bank

Als de buren van Miriam van den Dries komen kijken naar haar nieuwe bank kan er maar één iemand per keer naast haar zitten. Het is bij de aankoop nou net de bedoeling geweest om een bank te kopen waar drie personen op kunnen zitten.

Maten

Miriam ging meerdere winkels van Montèl af om de bank van het model 'Vintage' te bekijken. In de showroom stond alleen de driezits variant opgesteld. Deze paste in haar woonkamer, maar 2,5-zits leek Miriam zou misschien wel nog beter zijn. Op een gemiddelde 2,5-zits kunnen ook drie mensen zitten. Om zeker te zijn van haar koop, vroeg Miriam verschillende medewerkers naar de maten van de 2,5-zits. Ze kreeg ook per email bevestigd: "Bij de Vintage is de buitenmaat 183 centimeter en de binnenmaat ongeveer 145 centimeter. Voor de gemiddelde 2,5-zits is 160 centimeter breed de binnenmaat."


Levering

Direct bij de levering van haar bank ziet Miriam dat het zitvlak veel kleiner is dan 145 centimeter. De bezorger wuift het probleem weg met de mededeling dat de binnenmaten hooguit een paar centimeter scheelt van de vooraf doorgegeven afmetingen. In alle drukte neemt Miriam dit van hem aan. Wanneer de bezorger weg is, meet ze de bank opnieuw na. Het scheelt niet "hooguit een paar centimeter", maar een halve zitplaats.

 

Klacht

Diezelfde dag nog belt Miriam naar Montèl. Ook stuurt ze een mail met haar klacht over de te kleine bank en de verkeerde voorlichting. Montèl geeft als reactie dat ze in principe de buitenmaten doorgeven en dat de binnenmaten mogen afwijken. Ze wijzen de klacht dan ook officieel af. Wel doen ze haar het aanbod om de bank te ruilen voor een andere bank in dezelfde prijsklasse. Dan moet Miriam wel €300 annuleringskosten betalen.


Inpakken

Miriam gaat natuurlijk niet met dit aanbod akkoord en schakelt de Belbus in. Presentator Rutger en Miriam pakken de bank in, zetten hem achterin de Belbus en brengen hem terug naar het filiaal in Waalwijk waar Miriam hem heeft gekocht. De aftersales manager van Montèl staat ons te woord.


Confrontatie

Volgens Montèl is er onduidelijk gecommuniceerd over de maten van de bank. Rutger vraagt door en na enig tegenstribbelen geeft de woordvoerder toe dat er foute informatie is geleverd en dat Miriam recht heeft op een andere bank. Hij stelt voor om de 2,5-zits kosteloos om te ruilen voor de driezits. Hiermee gaat Miriam akkoord en de bank wordt direct in bestelling genomen. Montèl belooft haar dat Miriam voor de kerst haar nieuwe bank heeft.


Belbus

Heb jij ook de belbus nodig? Schrijf naar postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum. Of mail: belbus@vara.nl.