Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Moody's waarschuwt voor schulden Nederlandse huishoudens

21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurobiljetten geld briefjes 930
Kredietbeoordelaar Moody's waarschuwt voor de hoge schuldenniveau's bij huishoudens in Nederland. De vele uitstaande hypotheken en andere leningen kunnen immers betalingsproblemen in de hand werken als de rente weer gaat oplopen.

Nederland blijft AAA-status behouden

Andere belangrijke uitdagingen vormen de economische gevolgen van het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen en langetermijnkosten in verband met de vergrijzende bevolking. Moody's heeft zijn kredietbeoordeling voor Nederland evenwel niet aangepast. Nederland blijft daardoor met zijn AAA-status en stabiele verwachting op het hoogste niveau.

Brexit kan roet in het eten gooien

Het ratingbureau verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 3 procent groeit en volgend jaar met 2,5 procent. Op de korte termijn kunnen zaken als de brexit en het toenemende protectionisme in de wereld nog wel roet in het eten gooien.
Moody's is overigens niet de eerste die wijst op de hoge schulden van Nederlandse huishoudens. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben dit ook al meerdere keren aan de kaak gesteld. ANP

Meer over:

schulden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!