Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mooi of lelijk? Briefje van 20 wint, briefje van 5 verliest

01-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurobiljetten geld briefjes 930
Nederlanders vinden het nieuwe biljet van 20 euro het mooiste bankbiljet, blijkt uit een tweejaarlijkse peiling van De Nederlandsche Bank (DNB). Het briefje van 5 euro is het minst populair, slechts 3 procent van de ondervraagden vindt dit het mooiste eurobiljet.
Dat kleinste eurobiljet wordt ook als het minst netjes beoordeeld. Briefjes van 5 euro zijn het vaakst gescheurd of vies. Het biljet van 50 euro wordt het netst gevonden, maar Nederlanders zijn sowieso tevreden over de netheid van het briefgeld.
Vertrouwen in echtheid
Bovendien hebben Nederlanders veel vertrouwen in de echtheid van bankbiljetten. Dit neemt sinds 2005 gestaag toe. Een ruime meerderheid van de Nederlanders heeft de afgelopen vijf jaar niet de moeite genomen een bankbiljet op echtheid te controleren.
Het gestegen vertrouwen staat volgens DNB los van de hoeveelheid valse eurobiljetten. Die is namelijk de afgelopen twee jaar gelijk gebleven. ANP

Meer over:

biljetten, dnb, euro, briefjes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!