Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Mooie weer probleem voor modewinkels

Mooie weer probleem voor modewinkels

Kledingwinkels verwachten dat het moeilijk wordt de verkoopcijfers in het derde kwartaal op te krikken. Grote boosdoener is het mooie weer. Als het de komende weken net zo zonnig blijft als nu, tempert dat volgens brancheorganisatie INretail namelijk het winkelgedrag.

De maanden juli tot en met september zijn voor modezaken belangrijk. Veel kledinglijnen introduceren in die periode namelijk hun nieuwe modecollecties. Zo voerden kledingwinkels hun verkoopcijfers in het derde kwartaal van 2017 nog met 12,8 procent op.

Beperkte groei eerste maanden

In het eerste halfjaar maakten Nederlandse kledingwinkels, met inbegrip van webshops, volgens INretail een ,,beperkte'' groei door van 0,7 procent. Voor het hele jaar verwacht de organisatie dat de verkoopcijfers 2 procent stijgen.

Schoenenverkopers deden het in het eerste halfjaar beter, met een omzetstijging van 2,4 procent. Ook voor deze branche voorspelt INretail een omzetgroei van 2 procent. Sportwinkels zullen hun verkoopcijfers gemiddeld met 1 procent zien stijgen, aldus de branchevereniging. ANP