Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Na jaren weer stijging omzet kledingwinkels

02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen-930x520
Kledingwinkels hebben in 2016 voor het eerst in jaren weer omzetgroei laten zien. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het vooral in het vierde kwartaal weer wat beter met dit deel van de detailhandel.
Jarenlange daling
Webwinkels buiten beschouwing gelaten, nam de omzet van kledingzaken in Nederland met bijna 4 procent toe. Dit is de eerste stijging sinds 2007. In de periode oktober, november en december was zelfs sprake van een omzetplus op jaarbasis van ruim 10 procent.
Verlies schoenenbranche
Schoenenzaken slaagden er daarentegen nog niet in om een einde te maken aan de omzetdaling die bij hen in 2011 inzette. De opbrengsten zakten vorig jaar opnieuw met bijna 10 procent, waardoor het totale verkoopverlies sinds het begin van de crisis nu ruim een kwart bedraagt.
Web wint
Webshops waren, zoals te verwachten was, goed voor de grootste omzetgroei. Vergeleken met 2015 ging het om een plus van bijna 19 procent. Ten opzichte van 2010 lag de omzet in 2016 zelfs 85 procent hoger. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!