Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Naamswijziging ministeries kost miljoenen

23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Minister930x520
De naamswijziging van ministeries gaat miljoenen euro’s kosten. Alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden moeten worden vervangen. Hoeveel belastinggeld er precies gemoeid is met de operatie is nog onduidelijk. Ingewijden op meerdere departementen bevestigen dat het alles bij elkaar om een paar miljoen moet gaan, meldt De Telegraaf.

Nieuwe naam

De nieuwe coalitie wil verschillende ministeries een nieuwe naam geven. De meest opvallende is die van ’Veiligheid en Justitie’, dit wordt na de kabinetswisseling omgedoopt tot ’Justitie en Veiligheid’. De vier partijen vinden namelijk dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.

Flinke kostenpost

Bekend is dat de naamswijziging van Economische Zaken naar ’Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ in 2010 maar liefst 1,5 miljoen euro heeft gekost. Twee jaar later werd het voor een vergelijkbaar bedrag weer teruggedraaid. De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!