Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland bijna beste pensioenstelsel ter wereld

24-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
geld 500 200 930x520
Nederland heeft nog altijd het op één na beste pensioenstelsel ter wereld. Het Nederlandse stelsel presteerde door de bank genomen iets minder dan een jaar eerder, maar het gat met nummer één Denemarken is wel kleiner geworden. Dat concludeert adviesbureau Mercer maandag op basis van eigen onderzoek.
Dertig landen en vijftig indicatoren
Mercer legt elk jaar de pensioenstelsels van een kleine dertig landen langs de meetlat met vijftig indicatoren. Het Nederlandse pensioenstelsel blinkt vooral uit in toekomstbestendigheid. Ook in de garantie dat een stelsel een leefbaar minimuminkomen kan verzekeren, staat Nederland op één. Wel viel de score daarin iets lager uit dan een jaar eerder.
Particuliere pensioenaanbieders
Ook qua bestuur, deelnemersbescherming en de regulering van particuliere pensioenaanbieders presteerde Nederland iets minder dan een jaar eerder.
Eindscore van 80,1
Het Nederlandse stelsel behaalde een eindscore van 80,1 op een schaal van 1 tot 100. De Denen deden het met een score van 80,5 net iets beter. Nederland en Denemarken zijn de enige landen met een zogeheten A-grade bij Mercer. De top vijf wordt gecompleteerd door Australië, Finland en Zweden. Argentinië eindigde onderaan met 37,7. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!