Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder Nederlanders blijven thuis voor zorgtaken

13-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oud pensioen zorg
In ruim tien jaar tijd is het aantal mensen dat thuisblijft om voor het gezin of huishouden te zorgen afgenomen. Het gaat om een derde van alle mannen en vrouwen.
Vorig jaar waren er 211.000 vrouwen en 12.000 mannen die vanwege zorgtaken niet konden of wilden werken. In 2008 ging het nog om 305.000 vrouwen en 8000 mannen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In 2018 hoorden in totaal 3,8 miljoen mensen van 15 tot 75 niet tot de beroepsbevolking. Het gaat dan om mensen die geen betaald werk hebben en niet op zoek zijn naar werk. De deel van deze mensen (1,5 miljoen) geeft aan dat een hoge leeftijd een reden is om niet te werken.
Voor een grote groep zorgt de combinatie van zorg en arbeid voor een te grote druk. Ze willen echter wel werken. Ze geven ook aan dat ze geen geschikte betaalde kinderopvang kunnen vinden of de schooltijden sluiten niet goed aan. ANP

Meer over:

werk, zorg, zorgtaken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!