Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders kopen meer online bij EU-winkels

02-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webshop webwinkel online shoppen 930 520
Nederlandse consumenten hebben vorig jaar voor 1,6 miljard euro aan spullen gekocht bij buitenlandse webwinkels uit de Europese Unie, zoals bijvoorbeeld het Duitse Zalando en het Britse Asos. Dat is een stijging van 17 procent vergeleken met een jaar eerder, aldus cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bedrag is exclusief btw.
De internetverkopen van in Nederland gevestigde webwinkels steeg vorig jaar met 18 procent. Nederlandse detailhandelaren die zich uitsluitend richten op onlineverkopen zetten in 2018 bijna 13 procent meer om. Bij winkeliers met zowel een fysieke winkel als een webwinkel vielen de internetverkopen in 2018 ruim een kwart hoger uit.

Groeivertraging

Net als bij de Europese webwinkels blijft het groeitempo van de Nederlandse webwinkels hoog, maar is er sinds 2015 wel sprake van een groeivertraging. In 2015 nam de omzet van Nederlandse webwinkels nog met 22 procent toe. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!